top of page
Search

OP ZOEK NAAR EEN FABRIKANT ZONDER TE REIZEN?

Het vinden van een goede fabrikant voor de productie van een kledinglijn is geen sinecure, zeker in tijden van corona. Als je momenteel niet kunt of wilt reizen en toch op zoek bent naar een fabrikant voor een nieuw merk of al leveranciers hebt, maar wilt onderzoeken of het goedkoper en duurzamer kan, dan ben je bij Men of Orange aan het juiste adres. "Reizen is niet nodig, we hebben stalen van betrouwbare fabrikanten in onze showrooms" Koen Ellerbeck en Eefje Witvoet werkten jarenlang als hoofdinkoper en senior productontwikkelaar bij verschillende Nederlandse modehuizen. Sinds 2016 helpen ze met hun bedrijf Men of Orange merken bij het zoeken naar een premium kledingfabrikant. Het verschilt per merk wat Men of Orange voor hen betekent. Ellerbeck: "Elke klant is uniek en wij bieden hulp op maat. Voor de diensten betalen de merken ons een percentage van de bestellingen die ze plaatsen." Ellerbeck en Witvoet zagen de aanvragen toenemen in deze coronatijd. Steeds meer merken zoeken hulp bij hun productieproces.

We reizen minder "We hebben veel merken aan tafel die nu bij ons komen omdat ze niet kunnen reizen", zegt Witvoet. "Omdat we al vele jaren met fabrikanten samenwerken, is het geen enkel probleem om op afstand te communiceren. Een paar woorden zijn genoeg", zegt ze. Ellerbeck en Witvoet hebben een groot netwerk en weten precies welke fabrikanten betrouwbaar zijn en hoogwaardige kleding produceren. Ellerbeck: "Voor elke productgroep hebben we een geschikte partner, zowel in Europa als in Azië." Merken hoeven niet alleen te vertrouwen op goede connecties met fabrikanten uit Ellerbeck en Witvoet. Ook kunnen ze met eigen ogen zien wat deze fabrikanten precies kunnen - in Nederland. Men of Orange heeft drie showrooms in Heemstede. Hier zijn voorbeelden van alle fabrikanten waarmee het bedrijf werkt. Ellerbeck: "Als merk wil je eerst zien en voelen wat zo'n fabrikant maakt. Daarom hebben we het in de showrooms hangen." Produceer dichter bij huis Het bedrijf kan ook helpen met andere problemen. Men of Orange ziet bijvoorbeeld dat steeds meer merken dichter bij huis willen produceren, maar niet weten hoe dit aan te pakken en met welke fabrikanten ze het beste kunnen samenwerken. De merken willen vanwege de hoge transportkosten niet alleen dichter bij Nederland produceren, maar ook sneller kunnen schakelen in deze gekke tijd. Merken willen flexibeler zijn. Ook hierin speelt duurzaamheid een rol. "Hierin kunnen wij merken adviseren", zegt Witvoet. “Onze productiepartners zijn volop bezig met duurzame ontwikkelingen. Biologisch katoen is daarbij bijna een basisprincipe. Denk ook aan GOTS-certificeringen, gerecyclede materialen, maar ook nieuwe initiatieven zoals alternatieve verfprocessen met kruiden in plaats van chemicaliën.'

Nieuwe nummers tijdens de coronacrisis Volgens Ellerbeck en Witvoet staan ​​modemerken momenteel voor nieuwe uitdagingen. Voor veel merken is het bijvoorbeeld een moment om te onderzoeken waar er bespaard kan worden en of het productieproces efficiënter, flexibeler en goedkoper kan. Er zijn ook merken die kijken hoe ze bepaalde productgroepen kunnen verbeteren of uitbreiden. Tot slot zijn er merken die heel goed zijn in een bepaalde productgroep en deze tijd gebruiken om dat assortiment uit te breiden, maar eigenlijk niet weten hoe en waar te beginnen. Voortaan kunnen al die merken Schiphol negeren en doorrijden naar Heemstede. Ook als corona snel voorbij is. Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op menoforange.nl.


bottom of page